A megújulás jegyében telt a nyár a Pest Megyei Könyvtárban

A megújulás jegyében telt a nyár a Pest Megyei Könyvtárban

Megújult a Pest Megyei Könyvtár néhány helyisége a nyári szünetben nyilatkozta a Pest Megyei Könyvtár igazgatója a Szentendrei Médiaközpontnak. Werner Ákos elmondta, hogy több átalakítást végeztek az elmúlt időszakban az intézmény többek között a számítógéptermében és az előtérben is.

A Pest Megyei Könyvtár Vajda Lajos termében a régi, elavult széksor helyét egy modern könyvszekrény vette át, amiben igazi különlegességek kapnak helyet. A Pest Megyei könyvtár tulajdonában egészen régi kötetek is vannak, amiket a jövőben a vitrin üvegen keresztül láthat majd a nagyközönség.

A Vajda Lajos terem mellett az előtér egy része is megújult, hogy az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve, igazi közösségi térré válhasson.

Az igazgató kitért az intézmény Klub könyvtárában tervezett felújításra is, amit a közeljövőben szeretnének megvalósítani a VSZ NZRT segítségével.  A munkák a tervek szerint egy hetet vesznek igénybe a munkálatok.

Az intézmény igazgatója elmondta, hogy augusztus 21-től újra a megszokott nyitva tartással várja látogatóit a könyvtár. A felnőtt részleg 9 és 19 óra, míg a gyermekkönyvtár 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket.