Ma kezdődik a VB, budakalászi játékossal!

Ma kezdődik a VB, budakalászi játékossal!

A többszörösen válogatott strandkézilabda bajnok, Fekete Bozsana is pályára lép a VI. Strandkézilabda Világbajnokságon. A brazíliai, Recife városban rendezett bajnokságot, szinte a futball világbajnokság után közvetlenül, július 22-27. között tartják.

Budakalász büszkeségére nehéz napok várnak, hiszen a fiatal balátlövő nem régiben egy hosszú lefolyású betegségen esett át. A felkészülési időszak nem csak őt viselte meg, a csapat több játékosa is kiesett, így májusra nyilvánvalóvá vált, hogy szükségük lesz egy erős utánpótlásbázisra a felnőtt válogatott mögé. A világbajnokságra felállított felnőtt keretbe ennek okán rengeteg fiatal bekerült. Az elmúlt évekhez hasonlóan a játékosokat ismét Gróz János, a Szentendrei Kézilabda Club szövetségi kapitánya vezeti.

Az eredmények tekintetében a legjobb hatban a papírforma szerint benne kell lenniük, de a csapat mindenképpen azért küzd, hogy éremmel távozhassanak a versenyről. A magyar válogatott a B-csoportban játszik öt ellenféllel. Az első csoportmeccs magyar idő szerint július 22-én, kedd este 21 óra 40 perckor kezdődik, ekkor a Thaiföld válogatottjaival csapnak össze a lányok.

A meccsek eseményeit élőben is nyomon követhetik az alábbi linken.

 

http://www.ihf.info/IHFCompetitions/BeachHandball/VIBEACHHANDBALLWORLDCHAMPIONSHIPSWomen/tabid/6929/Default.aspxAz

Az esemény közösségi oldalán pedig rendszeres fényképes beszámolókat láthatnak.


Fotó:handball.hu