loader
Újabb időszaki kiállítás a Faluházban

Újabb időszaki kiállítás a Faluházban

Májusban is új tárlat nyílik a Kós Károly Művelődési Házban. Ezúttal Koczogh András festményeit és szobrait lehet megtekinteni az épületben.

Koczogh András képzőművész nyitja meg kiállítását a budakalászi Művelődési Házban. A szobrászként, festőkét és grafikusként is alkotó művész, azonban nem művészeti pályán képzelte el magát. Érettségi után elektroműszerésznek tanult, majd később az ELTE Természettudományi karán hallgatott biológiát és földrajzot. Édesapja, Koczogh Ákos művészettörténész azonban érdeklődését - akarva és akaratlanul - a művészi pálya felé orientálta.

Kitanításában neves szakértők vettek részt. Gyakorlati tapasztalatait a Dési-Huber Körben szerezte, faragni Szervátiusz Jenő, mintázni Kiss-Kovács Gyula tanította. Felhasznált anyagait tekintve leginkább fával dolgozik, de bronzplaketteket, terrakotta domborműveket is készít. Pályát biblikus, történelmi témájú szobrokkal kezdte, majd elvont formákkal folytatta.

A művész kiállításának megnyitója május 8-án, este 6 órakor lesz a Kós Károly Művelődési Házban. Az ünnepségen néhány mű keletkezési történetét is meghallgathatják a látogatók. A tárlat a hónap végéig látogatható.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok