Hétvégén rendezik a XIV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozót

Hétvégén rendezik a XIV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozót

Tizennegyedik alkalommal tartják meg városunk egyik kiemelkedő kulturális eseményét, a Kalászi Kortárs Tánctalálkozót, október 27. és 29. között. 2017 különleges év a rendezvény életében, hiszen a Tánctalálkozó idén ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját.

Pénteken a Duna Táncműhely gyerekeknek szóló előadását láthatják, este 6 órától pedig Nyikos István, a Budakalászi Borklub vezetője mutat be finomabbnál finomabb borokat. Fél 7-től a Szűcsinger nevű formáció szórakoztatja a közönséget. Szálinger Balázs író, költő és Szűcs Krisztián zenész, a Heaven Street Seven egykori tagja irodalmi-zenés estjükön közös kedvenceiket mutatják be a közönségnek.

Szombaton, este 6 órától a Kortárs néptánc gála lesz látható, ahol többek között a Lenvirág Táncegyüttes, az InSpiral Tánctársulat és a Magyar Állami Népi Együttes szólistái is fellépnek. A Hangfonó sorozat legújabb állomása és a találkozó kísérőprogramja is lesz egyben Frenk akusztikus koncertje, este fél 8-tól.

A felsorolt produkciókon kívül egyéb táncos műsorokat, koncertet, kiállítást és workshopot is megtekinthetnek a látogatók.

Az idei évben először, Budakalászon kívül is lesz műsor a rendezvény keretein belül. Vasárnap este 7 órától Dunabogdányba költözik a találkozó, ahol a Duna Táncműhely lép fel.

Kép forrása: dunatancmuhely.hu