loader
Folytatódik az Írók a szomszédban sorozat

Folytatódik az Írók a szomszédban sorozat

Az év elején, a Magyar Kultúra Napján indult el a Kós Károly Művelődési Ház új beszélgetős sorozata, együttműködésben a Szépírók Társaságával. A találkozások célja, hogy közelebbről is megismerhessük azokat az alkotókat, akik köztünk, a környékünkön élnek, mégis sokszor csak a könyvesboltokban találkozunk műveikkel.

Találkozhattak az érdeklődők Vámos Miklóssal, a Budakalászon élő Ménes Attilával és Czapáry Veronikával is. De a Tündérvölgy szerzője, Kukorelly Endre is a város lakója, akárcsak Keresztury Tibor. A sorozat egy szintén ismert íróval, Esterházy Péterrel folytatódik majd szeptember 19-én este fél 7-kor.

Esterházy Péter Kossuth-díjas magyar író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. többen a magyar posztmodern irodalom egyik legjelentősebb alakjaként értékelik. Intertextualitás, idézetek, töredékesség valamint mozaikszerűség jellemző műveire. A történet helyett elsősorban a szöveg fontos és arra helyezi a hangsúlyt. Írásaiban rengeteg utalás található és fontos számára a német kultúra is.

Változás az előző évadhoz képest, hogy nem hét közben, hanem az utolsó munkanapokon lesznek a beszélgetések minden hónapban. Így méltó kikapcsolódást, levezetést találhatnak majd a dolgos mindennapoknak. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok