Ella 100 - Koncerttel emlékeztek a dzsesszdívára

Ella 100 - Koncerttel emlékeztek a dzsesszdívára

A Hangfonó könnyűzenei koncertsorozat keretében a legendás dzsesszénekesnő, Ella Fitzgeráld elevenedett meg a Faluházban a HeddaJazz zenekar által. Az esten a díva leghíresebb dalai keltek új életre, emléket állítva születésének 100. évfordulójára.

First Lady of Song - vagyis a dal nagyasszonya – így tisztelték Ella Jane Fitzgeraldot, aki a múlt század legnagyobb énekesnője volt. A jazz, a blues, a könnyedebb dalok kedvelői egyaránt a legnagyobb tisztelettel említik a nevét. A sokoldalúsága mellett, dalait hallgatva az a benyomásunk lehet, hogy a legközelebb a dzsessz állt hozzá. A zenetörténelem egyik legnagyobb hatású női előadója idén lenne 100 esztendős, így a világ számos pontján éltetik emlékét koncertekkel és kiállításokkal. Budakalászon is megemlékeztek az aranytorkú díváról.

Az autentikus Fitzgerald-hangulatról a HeddaJazz formáció gondoskodott. A trió a közel múltban örömzenélésből alakult, ösztönösen, improvizatív elemekkel tarkított ének- zongora - nagybőgő/hegedű érdekes hármasa. A tagok Gál Hedda (ének), Haász Veronika (zongora) és Hoppál Mihály (vonósok).

A Hangfonó sorozat legközelebb május végén jelentkezik programmal, amikor a Hangfonó Akusztik keretében egy egész napos fesztiválra invitálják a könnyűzene rajongóit.