A Budakalász spanyol ellenfelet kapott az EHF Kupában

A Budakalász spanyol ellenfelet kapott az EHF Kupában

A Budakalász és a Balatonfüred spanyol, a Tatabánya francia csapattal találkozik a férfi kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában. A keddi, bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a Budakalász hazai pályán a Helvetia Anaitasuna ellen kezdi a párharcát november 18-án vagy 19-én. A visszavágókat egy héttel később rendezik. A párharcok győztesei a 16 közé, a csoportkörbe jutnak.

További sporthíreink:

  • A Magyar Kupa-címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria könnyedén, 12 góllal 37-25-re legyőzte az MTK Budapestet a női kézilabda NB I hétfői összecsapásán. Az NB1/B osztály keleti csoportjában szereplő Szentendrei Női Kézilabda Egylet a hétvégi gyömrői győzelem után Balmazújvárosban folytatja a szereplését. Gróz János csapat jelenleg 9. a tabellán.  
  • Harmadik, utolsó mérkőzését is megnyerte a hazai selejtezőtornán a magyar U17-es labdarúgó-válogatott, amely Koszovó hétfői legyőzésének is köszönhetően százszázalékos mérleggel jutott tovább az elitkörbe. A magyar együttes ezúttal 3-1-re győzött a Szusza Ferenc Stadionban lejátszott összecsapáson. Szélesi Zoltán csapata már korábban biztosította továbbjutását, mivel előbb Wales (2-1), majd Hollandia (1-0) ellen is győzött. 
  • A labdarúgó Bajnokok Ligája a harmadik fordulóval folytatódik kedden, ahol a nap rangadója a H-csoportban az eddig veretlen Real Madrid és Tottenham összecsapása lesz. Az F-csoportban a Manchester City-Napoli, és a G-csoportban a Gulácsi Péterrel felálló Lipcse-Portó találkozót rendezik. 
  • Fucsovics Márton főtáblára jutott az 589 ezer euró (181 millió forint) összdíjazású stockholmi keménypályás férfi tenisztornán, miután második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben. A nyíregyházi teniszező ellenfele a főtáblán a dél-koreai Csang Hje On (54.) volt, akitől végül két játszmában kikapott.  
  • Babos Tímea fordulatos mérkőzésen kikapott a moszkvai keménypályás tenisztorna első fordulójában. A világranglistán 45. játékos a magyar származású brit Johanna Konta visszalépése után lett főtáblás. Hétfőn a WTA-rangsorban 100. Aljakszandra Szasznoviccsal találkozott és három játszmában vereséget szenvedett. 
  • Súlyemelő-világbajnokságon még soha nem végeztek annyi doppingellenőrzést, mint amennyit az idein fognak - tudatta a budapesti székhelyű sportági világszövetség. A november végi-december eleji anaheimi vb-n csúcsmennyiséget és -minőséget jelentő módon szűrik meg a mezőny jelentős részét, a legkorszerűbb technológiát igénybe véve a vizelet- és vérminták elemzéséhez.