A Szentendre győzelemmel zárta az őszt

A Szentendre győzelemmel zárta az őszt

A Szentendre VSE felnőtt labdarúgó csapata győzelemmel fejezte be a Pest Megyei Bajnokság I. osztályának őszi szezonját, miután hazai pályán 3-2-re nyert a Sülysáp ellen. Dombay Zsolt csapata ezzel a sikerrel a 14. helyről várja a tavaszi folytatást.

További sporthíreink:

  • A hazai első mérkőzés után az idegenbeli visszavágón is kikapott a CYEB Budakalász esélyesebb spanyol ellenfelétől a férfi kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában, így a Tatabánya és a Balatonfüred után Forgács Gyula csapata is búcsúzott a sorozattók. A visszavágó mérkőzések eredményei: Helvetia Anaitasuna (spanyol)-CYEB Budakalász 26-21, Balatonfüredi KSE-Fraikin BM. Granollers (spanyol) 25-27, Chambery Savoie (francia)-Grundfos Tatabánya 23-21
  • A Veszprémhez hasonlóan a Szeged is vereséggel zárta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulóját, miután vasárnap egy góllal kikapott a Kristianstad vendégeként.A veszprémiek sorozatban harmadszor veszítettek a BL-ben: az előző két fordulóban a Paris Saint-Germaintől kapott ki, előbb idegenben, majd hazai pályán. Eredmények: Aalborg-Telekom Veszprém 29-26, Kristianstad-MOL-PICK Szeged 33-32
  • A magyar férfi kosárlabda-válogatott remek második félidei teljesítményével legyőzte Koszovót vasárnap Debrecenben a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában.A szeptemberi Eb-n nyolcaddöntős magyar csapatból Hanga Ádám barcelonai kötelezettségei, míg a honosított Govens Darrin későn elkészült papírjai miatt hiányzott. Wittmann Krisztián utolsó válogatott meccsét játszva 20 pontot dobott.A nemzeti csapat februárban Litvániában folytatja a vb-selejtezőt.
  • A magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a norvégiai Möbelringen Kupa vasárnapi, utolsó fordulójában, ezzel a harmadik helyen végzett.Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese csütörtökön az olimpiai címvédő Oroszországtól, szombaton pedig a világ- és Európa-bajnok Norvégiától kapott ki a világbajnoki főpróbának számító felkészülési tornán.A jövő pénteken kezdődő világbajnokságon a magyar csapat Norvégiával, valamint Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban.
  • Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a vasárnapi szezonzáró Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjat. A 28 éves versenyzőnek ez volt idén a harmadik sikere, pályafutása mindhárom futamgyőzelmét 2017-ben aratta. A rajt-cél győzelmet arató Bottas mögött csapattársa, a brit Lewis Hamilton végzett a második helyen, aki negyedik világbajnoki címét már korábban megszerezte. A dobogó alsó fokára a szintén négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája állhatott fel.
(Forrás: MTI)
(Fotó: Gerlai Péter)