Vízellátási és csatornázási képzést tartanak a DMRV Zrt.-nél

Vízellátási és csatornázási képzést tartanak a DMRV Zrt.-nél

A DMRV Zrt. ad otthont a MaVíz és a Budapesti Műszaki Egyetem közös szervezésében megrendezett vízellátási és csatornázási ismeretek képzésnek. Tíz munkatársa részvételét biztosította a társaság a képzésen, hogy munkatársai a legmagasabb színvonalú szakmai tudással vérteződjenek fel.

Évről évre kevesebb a megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkező munkavállaló a vízellátás és csatornázás területén. OKJ-s képzésen meg lehet tanulni a szakma fortélyait, de a tanfolyam díja elérheti a 600-700 ezer forintot is, amit nem minden érdeklődő tud vállalni.

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködésével most 6 vízszolgáltató 25 dolgozója kap lehetőséget arra, hogy részt vegyen egy tanfolyamon a témában. A DMRV mindig is arra törekedett, hogy alkalmazottjait a legmagasabb színvonalú szakmai tudással vértezze fel, ezért a május 24-től június 2-ig tartó tanfolyamra 10 munkavállalója részvételét biztosította. Ezen felül a szolgáltató vállalta az oktatás helyszínének biztosítását, hogy a hallgatók a lehető legjobb környezetben tanulhassanak.

Az előadásokat az egyetem Víziközmű és Környezetmérnöki Tanszék docense, Dr. Laky Dóra és adjunktusa, Dr. Fülöp Roland tartja. Az oktatáson részt vevők víztermelési, hálózati, vezeték építési, javítási, üzemeltetési, rekonstrukciós ismereteiket bővíthetik, továbbá a program elvégzésével megismerkedhetnek az ágazatot érintő újdonságokkal is.

Az órákon elsajátított elmélet gyakorlatban való alkalmazását a Gödi Vízbázison szemlélhetik meg a hallgatók. A kurzus újszerűségét mutatja, hogy annak tematikája tisztán a szakmai ismeretekre fókuszál.  A szervezők remélik, hogy lesz, aki kedvet kap az építőmérnöki tanulmányok folytatására.

Forrás: DMRV Zrt.