V. alkalommal is „Bízz magadban" ösztöndíj

V. alkalommal is „Bízz magadban" ösztöndíj

Kiírta a Szentendrei Rotary Club idén is a középiskolásoknak szóló pályázatát, a Bízz magadban ösztöndíjat. A felhívás olyan szentendrei tizenéveseknek szól, akik a város valamelyik középoktatási intézményében tanulnak, de a részvételhez nem feltétel a jó tanulmányi eredmény. A Rotary Club tagjai arra szeretnék ösztönözni a fiatalokat, hogy az iskolai tanulmányokon kívül végzett szabadidős tevékenységben elért tapasztalataikat, sikereiket, eredményeiket megismerhesse az ösztöndíjnak köszönhetően környezetük is. 

A pályázatról szóló kiírást a szervezet munkatársai minden helyi középiskolának elküldik, hogy egy mentor tanár segítségével ösztönzést és segítséget kaphassanak a fiatalok a részvételhez. Első lépésként a diáknak egy önmagát és a hobbiát, szabadidős tevékenységet bemutató pályázatot kell benyújtani, amihez az iskolában is kapnak segítséget a fiatalok.

A pályázatokat február 10-től várja a Szentendrei Rotary Club, egészen április 23-ig van idejük a fiataloknak elkészíteni bemutatkozásukat, majd a 10 legsikeresebb pályázót egy meghallgatásra várják a szervezők és ezt követően derül ki a győztes neve, aki idén is 100 ezer forintot, a 2. és a 3. helyezett pedig 50 – 50 ezer forintos támogatást kap céljainak megvalósításához.