loader
Új telephellyel bővült a Bárczi Gusztáv Tagintézmény

Új telephellyel bővült a Bárczi Gusztáv Tagintézmény

Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium Bárczi Gusztáv Tagintézménye a 2017-2018-as tanévtől új telephellyel bővült, melynek helyszíne a Kálvária út 16-ban, a Móricz Zsigmond Gimnázium mellett található.

A valamikori gondnoki lakásban létrejött családias kis intézményben olyan gyerekek kezdték meg első évfolyamon a tanévet, akiknek intenzív fejlesztésre, egyéni bánásmódra, módszerekre van szükségük, mivel autizmusuk miatt nehezen tudnának nagy létszámú osztályokban tanulni.

A Bárczi iskola vezetője a szülők kezdeményezését felkarolva képviselte az ügyet. Összefogásukat támogatta a Váci Tankerületi Központ vezetője, Verebélyi Ákos. A tankerület által szépen felújított kis iskola szeptemberre beköltözhetővé vált, a gyerekek  megkezdhették a tanulást két kiváló pedagógus és egy gyógypedagógiai asszisztens segítségével.

A szomszédos gimnázium vezetője is jó szomszédnak bizonyult, hiszen a gyerekek a gimnázium ebédlőjét és kis tornatermét is használhatják.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok