Az Izbégi Általános Iskolában is holnaptól várják a leendő elsősök jelentkezését

Az Izbégi Általános Iskolában is holnaptól várják a leendő elsősök jelentkezését

 „Ebben a tanévben nagyon fontos célkitűzésünk volt az óvoda-iskola átmenet megerősítése, ezért sok közös programot szervezetünk.” – fogalmazott Böszörményi Julianna, az Izbégi Általános Iskola alsós intézményvezető-helyettese. A jeles programok, ünnepek mellett, az óvodások „iskolanyitogató” rendezvényeken vettek részt, legutóbb, április 14-én, „Meseországba kalandoztak”.

Az iskola tornacsarnokában egy bemelegítéssel kezdődött a foglalkozás, majd a résztvevő ovisok kaptak egy menetlevelet, amelyen 7 állomáson, különböző torna-feladatokat jelöltek nekik. A gyerekek a játékos feladványokat elvégezve pecsétet kaptak, majd miután bebarangolták Meseországot, elsétáltak a Kisbán-házba, ahol kincsvadászat és bátorságpróba várt rájuk. Jutalmul pedig egy-egy papírvirágot kaptak, amit a 4. osztályosok készítettek." – sorolta az intézményvezető-helyettes.

Április 20-án és 21-én lehet beiratkozni az általános iskolákba a 2023/24-es tanévre. Böszörményi Julianna hangsúlyozta: „azoknak a szülőknek is meg kell jelenniük személyesen a jelentkezésen, akik regisztráltak már a KRÉTA felületén. Feltétlenül vigyék magukkal a gyermekre vonatkozóan a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, adókártyát, TAJ kártyát, illetve, ha van szakértői vélemény BTMN, SNI esetén.” – tette hozzá.

A teljes riportot megtekinthetik ma 19 órától, a Szentendre MA hírmagazinban.