Lapibaba barátra lel könyvbemutató

Lapibaba barátra lel könyvbemutató

Két évvel ezelőtt jelent meg a Lapibaba oviba megy című verses mesekönyv játékos, vidám rajzokkal gazdagon illusztrálva. A mese főhőse, Borika, illetve babája, Lapibaba az oviban új barátra lel, erről szól a sorozat most megjelent, második kötete.

Bori, Bence és megszemélyesített játékaik: Lapibaba és Ottokár történetein keresztül hétköznapi, kedves mesék bontakoznak ki, egy szeretettel teli család mindennapjai.

Az első kötet 2015-ben családi kiadásban jelent meg, a másodikra két évet várni kellett.

A könyveket a szerzők Mesesarok Kiadó néven jelentetik meg, melynek Facebook profilja és saját weboldala is van, tele új történetekkel, rajzokkal, melyek egytől-egyig az utóbbi három évben születtek. Külön Lapibaba oldal is van, ahová az olvasók visszajelzéseket írhatnak. A kedves gondolatok mellé képeket is küldenek az ovisok, a szülők és az óvónők.

A szerzők mellett a Lapibaba barátra lel című kötet valamennyi közreműködője szentendrei lakos. Korrektora Kun Csabáné Kovalik Judit, a Szentendrei Református Gimnázium magyar tanára. A kötetet Szigethy Miklósné, a Bimbó utcai óvoda pedagógusa és Horváth Judit pszichológus ajánlja az olvasóknak: „András és Verka új kötete a szeretet, a bizalom, a ragaszkodás könyve – gyerekhangra”.

A Lapibaba barátra lel könyvbemutatója 2017. október 27-én, pénteken lesz 17 órakor a Parti Medve könyvesboltban, melyre szeretettel és meglepetésekkel várnak a szerzők minden óvodást és kisiskolást szüleik kíséretében.