Ingyenes programokkal várja az érdeklődőket hétvégén a BKV Zrt.

Ingyenes programokkal várja az érdeklődőket hétvégén a BKV Zrt.

Ingyenes programokkal várjuk az érdeklődőket a hétvégén – A BKV Zrt. idén is részt vesz a Kulturális Örökség Napjai programsorozatonTársaságunk idén is nagy örömmel csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz.

A szeptember 16-17-i hétvégén három helyszínen is várjuk a közösségi közlekedés szerelmeseit. Látogatóink a két nap alatt díjmentesen tekinthetik meg a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumot, a Földalatti Vasúti Múzeumot, valamint vasárnap a Ferenc áramátalakítót, amelynek során állandó és időszakos tárlatainkkal, valamint a mindennapokban ritkán látható kulisszatitkokkal várunk minden kedves érdeklődőt.

Városi Tömegközlekedési Múzeum (2000 Szentendre, Dózsa György út 3.)
Nyitvatartási idő a KÖN alatt:
szeptember 16. (szombat)   10.00-17.00
szeptember 17. (vasárnap)  10.00-17.00

A program ideje alatt a belépés díjmentes.

A BKV Zrt. mintegy 70 felújított járművet és számos egyéb tárgyi emléket bemutató ipartörténeti szakgyűjteményének egy több mint 100 éves műemléki épület, az egykori HÉV kocsiszín ad otthont. A múzeum öt kiállítótermében – köztük a kocsiszín eredeti helyén megtekinthető hajdani kovácsműhelyben – és a szabadtéri kiállítóterületen a városi közösségi közlekedés történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.