Kezdődik a motoros szezon

Kezdődik a motoros szezon

A tavasz a motorosszezon kezdete is, de nem mindegy, hogy milyen előkészületek előzik meg az első motorozást – hívja fel a figyelmet Kaló Krisztián, autós-motoros oktató. Budakalász és környéke népszerű a kétkeréken kirándulók körében is, ezért nem csak a motorosoknak, de az autósoknak is meg kell újra szokniuk, hogy több kerékpárossal és motorossal találkoznak majd az utakon.

A közlekedés védtelenebb részvevői a motorosok, akiknél kiemelt jelentőséggel bír a passzív biztonsági eszközök használata úgy, mint a motoroskesztyű, könyök-, térd-, lábszárvédő és a sisak. Nem csak a kiegészítőket, a járművet is érdemes átvizsgálni az első út előtt vannak, akik ezt szakemberre bízzák.

A férfiak mellett a nők körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a motorozás – tudtuk meg Kaló Krisztiántól: „Már a kicsit érettebb, idősebb korosztály az – egzisztenciális háttérnek köszönhetően, családi háttérnek köszönhetően – jobban el tud jönni otthonról, megengedhetik maguknak a motorkerékpárt, a felszerelést. Ha a férfi – női arányt nézzük, akkor azt mondom, hogy még mindig a férfiak körében jelentősebb szerepet tölt be a motorozás, de egyre több nő is jelentkezik, úgyhogy már ők is kezdenek helyt állni és nagyon ügyesen motoroznak”.

Az egyik legnépszerűbb motoros túraút a Pilisben a Budakalász Dobogókő szakasz az 1111-es úton, ahol külön tábla is figyelmezteti a kétkeréken és a négykeréken közlekedőket a körültekintő, szabályokat betartó közlekedésre, mert mindenkit hazavárnak.