Iskolaválasztás

Iskolaválasztás

Újra több szentendrei család áll iskolaválasztás előtt. Néhány hete kezdődött el az általános iskolásoknak a továbbtanulásra való felkészülés. A Középoktatási intézmények nyílt napokkal, órákkal várják az érintett diákokat és szüleiket. A Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban hétfőn tartottak szülői tájékoztatót. 

A Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 1992 óta, a korábbi általános iskolai képzést gimnáziumi oktatással bővítve – jelenleg a régió egyetlen, 12 évfolyamos iskolája. A kezdeti hat osztályos gimnáziumi képzésről szerkezetváltást követően, a négy évfolyamos gimnáziumi képzésre tértek át. Szülői tájékoztatóra érkeztek hétfőn az érdeklődők a szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumába. Ebben az időszakban a pedagógusok is járják a környék általános iskoláit, pályaválasztási napokon vesznek részt, ahol adott időkeretben mutatják be a képviselt középoktatási intézményt a diákoknak. A hétfői interaktív esemény közel egy órás volt, ahol a szülők kaptak hasznos információkat.

A bemutató órák regisztrációhoz kötöttek, mikre szerán este 20 óráig van lehetőség jelentkezni. Az írásbeli próba felvételikre november 23-án, 8 és 12 óra között lesz lehetőség regisztrálni. Az iskolánkba való jelentkezéshez ki kell tölteni a jelentkezési lapot. Ezen, fontos feltüntetni a megjelölt iskola pontos nevét, és az Oktatási Minisztérium által kiadott, úgynevezett OM azonosító számát.

A jelentkezési határidők, a meghallgatás témakörei és egyéb tudnivalók, valamint az időpontok az iskola honlapján lesznek elérhetők.

A nyílt napokon és a próbafelvételin való részvételhez regisztráció szükséges, amit az intézmény honlapján tehetnek meg. A nyílt napok a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban november 27-én és november 30-án, a próba felvételik, magyarból és matematikából november 25-én 10 órától lesznek. Azok a diákok, akik angolból szeretnék próbára tenni tudásukat, december 6-án 14 órától próba szóbelizhetnek.

 kép forrása: internet